W ramach zadań wynikających z realizacji programu wychowawczego klas uczniowie klasy II i III uczestniczyli w warsztatach kulinarnych.
Właściwe odżywianie jest niezwykle istotne w prawidłowym funkcjonowaniu każdego organizmu, więc zdrowe, wesołe kanapki oraz sałatka warzywna spełniły swoją rolę.
W klasie II, 23 września, uczniowie przygotowali kanapki na razowym, pełnoziarnistym chlebie, z dużą ilością warzyw – papryki, pomidorów, ogórków, rzodkiewki, sałaty, szczypiorku, oliwek. Dodatkiem była chuda wędlina, żółty ser oraz jajka.
Uczniowie klasy III – w dniu 26 września przygotowali sałatkę jarzynową na bazie jogurtu naturalnego. Drugie śniadanie gotowe!
W ramach koleżeńskiej współpracy uczniowie obydwu klas degustowali przyrządzone posiłki. Przekąski przygotowane przez rówieśników smakowały zupełnie inaczej niż w domu, były pyszne! A organizm wzbogacił się o mnóstwo potrzebnych witamin.