Uczniowie klasy I dbają o to, aby ich posiłki były zgodne z piramidą żywienia. Mając wiedzę na temat tego, czego powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi, aby nam dobrze służył, pod opieką wychowawczyni klasy – p. Barbary Demczuk Popielnickiei i przy współudziale rodziców, zostały zorganizowane warsztaty kulinarne, którym przyświecało hasło „Zdrowo i wesoło”.
„Szefem” kuchni był Michał Wójcik, który przewodniczył wszelkim działaniom. Efektem pracy był koktajl owocowo – jogurtowy. Maliny, jagody i truskawki połączone przy pomocy blendera z jogurtem naturalnym dostarczyły organizmom mnóstwo witamin i smakowały jak nigdy dotąd, bo… były spożywane w wesołym towarzystwie kolegów.
Czy było smacznie? Na to pytanie niech odpowiedzą uczniowie klasy II, którzy zostali poczęstowani koktajlem przez młodszych kolegów.